Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 68 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 72  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/modules/show.full.php on line 335 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 60 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 64 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 86 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 172 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ouedu/public_html/index.php on line 96 Odlar Yurdu Universiteti - OYU.edu.az Mülki müdafiə və hərbi işlər şöbəsi » Odlar Yurdu Universiteti - OYU.edu.az

Mülki müdafiə və hərbi işlər şöbəsi

Mülki müdafiə  və hərbi işlər şöbəsi

Şöbə rəisi: Vüqar VƏLİYEV

Hərbi işlər üzrə şöbənin vəzifələri:
  1. Tələbələrin hərbi xidmətə çağırılışı zamanı onların təhsil alıb almamasını müəyyən etmək və möhlət hüququ almaları üçün müvafiq qaydada onların yaşadıqları ərazi üzrə səfərbərlik və hərbi xidmətə çağırış üzrə dövlət xidmətinin rayon bölməsinə Forma-10 saylı arayışı təqdim etmələrini təmin etmək.Tələbə hər hansı bir səbəbdən tələbə sıralarından xaric edilibsə və ya başqa ali təhsil müəssəsinə köçürülübsə bununla bağlı rektorun qərarını tələbənin hərbi qeydiyyatda olduğu rayon üzrə səfərbərlik və hərbi xidmətə çağırış üzrə bölməyə təqdim olunmasını təmin etmək.
  2. Çağırışçı tələbələrin həqiqi hərbi xidmətdən yayılma hallarının qarşısını almaq məqsədi ilə Yekun Dövlət Buraxılış imtahanına buraxılmaları üçün onların qeydiyyatları üzrə səfərbərlik və hərbi xidmətə çağırış üzrə dövlət xidmətinə nəzdində olan tibbi müayinə komissiyasından hərbi xidmətə yararlı olub olmamalarını müəyyən etmək üçün keçmələrini və çağırış vərəqlərini olmalarını təmin etmək. Tibbi müayinədən keçən və çağırış vərəqələrini almış tələbələr rayon hərbi çağırış bölmələri tərəfindən Yekun Dövlət Buraxılış imtahanına buraxılmalarına razılıq məktublarını almalarına nəzarət etmək və onları qeydiyyata alaraq universitetin rəhbərliyinə məlumat vermək.

Mülki müdafiə üzrə şöbənin vəzifələri:
Azərbaycan Respublikasının idarəetmə orqanlarında və təsərrüfat obyektlərində mülki müdafiə tədbirlərinin “Mülki Müdafiə haqqında” Azərbaycan Respublikası Qanununa və bu Qanunun icrası ilə bağlı qəbul edilmiş digər normativ hüquqi aktların tələblərinə uyğun aparılmasını təmin etmək məqsədi ilə universitetimizdə aşağıdakı tədbirlər həyata keçirilir: 1. Odlar Yurdu Universitetinin hər il üçün mülki müdafiə üzrə tədbirlər planı tərtib edilərək Nərimanov MM Regional şöbəsi ilə razılaşdırılıb, təsdiq edilir. 2.Universitetin Mülki Müdafiə qərərgahının rəisi,tədbirlər planından irəli gələn məsələləri qüvvədə olan müvafiq normativ sənədlərin tələblərinə uyğun həyata keçirilməsini təmin edir.
3. Mülki Müdafiə üzrə rabitə və xəbərdarlıq sisteminin hazır vəziyyətdə saxlanılmasını təmin edir.
4. Universitet ərazisində yerləşən təhlükəli və həyat təminatı obyektlərdə Fövqəladə hadisələr zamanı işçilərin və tələbələrin davranış qaydaları barədə mütamadi izahat işlərinin aparılmasını təşkil edir.
5. Mövcud olan bütün mühafizə qurğularını(sığınacaqları,zirzəmiləri və digər yeraltı tikililəri) yoxlayır və lazımı texniki istismar vəziyyətinə gətirilməsinə nəzarət edir.
6. Fövqaladə hadisələr baş vermiş ərazidə işçiləri və tələbələri köçürmək, qəza-xilasetmə işləri və sanitariya tədbirlərini həyata keçirmək, ictimai asayişin qorunmasına yardım etmək, planlaşdırılmış tədbirləri həyata keçirmək məqsədi ilə universitetin professor-müəllim heyəti tərkibindən ibarət komissiya yaradılıb.